Brickor & glasunderlägg mm.

Formpressade brickor, glasunderlägg, smörgåsbrickor & isskrapor av björkfanér med egen design.

Produkterna tillverkas av FSC®-certifierat trä och innehåller mellan fem och åtta björkfanér-ark beroende på modell och storlek. Själva trycket printas med högkvalitativa bläckstråleskrivare på ett FSC®-certifierat papper. Motivet skyddas sedan av ett melaminbaserat ytskikt som gör ytan värmetålig upp till 130°. Alla material läggs samman för hand innan de formpressas under högt tryck och värme. Detta hantverk kräver både noggrannhet och fingertoppskänsla. Allt råmaterial kommer från underleverantörer i Europa och tillverkningen sker sedan i vår egen fabrik i Nybro, Småland. Formpressningstekniken tillsammans med träfanérets egenskaper ger en mycket hållbar, miljövänlig och diskmaskinstålig produkt. Ska brickan inte användas i restaurangmiljö så rekommenderar vi dock handdisk då maskindiskmedel orsakar synligt slitage på ytan vid frekvent maskindiskning. Vid normal användning i hemmiljö så har produkterna obegränsad livslängd.

Så här tar du fram en produkt med egen design

Kontakta oss för prislista på vårt fullständiga sortiment eller offert på den produkt du är intresserad av. När du har bestämt dig för modell och storlek så sänder du ditt artwork till oss enligt våra specifikationer och mått. (Stora filer kan skickas med t.ex. WeTransfer.com) Använd gärna våra mallar för att passa in ditt motiv och beskära det i den storleken du önskar. Observera att ett utfall på 15mm runtom hela motivet krävs för de flesta produkter om du har en design som ska täcka hela ytan. Ett prov tas sedan fram och skickas till dig för godkännande innan produktionen startar. Detta moment tar normalt 2-3 dagar. (Prov på smörgåsbrickor kan dröja något längre.) Önskar du få produkten färgmatchad mot t.ex. en annan produkt i ditt sortiment så rekommenderar vi att du sänder oss en fysisk färgreferens alternativt uppger en PMS-kod från Pantones färgkarta ”Solid Coated”. Färgjusteringsprocessen tar sedan upp till en vecka. Ett prov på produkten samt en timmes originalarbete ingår. Efter godkänt produktprov är normal ledtid 3-4 veckor. Om inget annat överenskommits så levereras ordern med DHL.

Storlekar & specifikationer

Har du ett motiv som ska täcka hela brickans yta behöver det finnas ett extra utfall på 1,5cm runtom hela bilden. Detta för att bilden ska gå hela vägen ut till kanten på brickan. På skärbrädor och glasunderlägg räcker det med 1 cm. Kontakta oss för att få mallar om du vill testa olika placeringar och utsnitt av ditt motiv. Tryckoriginalet skickas sedan till oss utan mall med det utfall som krävs. Om motivet ska färgjusteras uppger du PMS-koder från Pantone Coated-skalan eller skickar in en fysisk färgreferens som visar vilket slutresultat du vill uppnå. Det kan vara exempelvis en poster eller tygbit. Exakt färgåtergivning är ej möjlig p.g.a. av skillnader i material mellan färgreferensen och brickans ytskikt. Metallicfärger går ej att tillämpa på våra produkter. Vi har en tillåten förskjutning på ca +/- 5 mm av motivet då alla material läggs samman för hand samt kan skifta position under pressmomentet.

BILD SPECIFIKATIONER


Filformat: TIFF, PSD, PDF eller JPG
Upplösning: 300 dpi i skala 1:1
Färgrymd: Adobe RGB1998

VEKTOR SPECIFIKATIONER


Filformat: EPS, Ai, eller PDF
Färgrymd: Adobe RGB1998

Produktens baksida

Baksidan på produkten går att få i vitt eller med björkdekor. En egen logga eller mindre text kan placeras på baksidan mot ett pristillägg.  Vill man även inkludera Åry Trays logga eller text på baksidan så tillkommer ingen kostnad för den egna loggan. Se bilder nedan på våra olika varianter av text och logga som du kan kombinera med din egen. Observera att placeringen av loggor och text till björkbaksidor kan variera från bricka till bricka då dessa printas som en etikett och läggs dit på fri hand.

VILLKOR

Priser
Betalningsvillkor
Prov
Orderkvantiteter
Leverans
Mönsterskydd

Priser anges i SEK. Moms och frakt tillkommer.

30 dagar netto. Fakturan utfärdas i regel dagen efter att godset lämnat vårt lager.

Om inget annat har överenskommits så skickas fakturan via e-post.

Vid order ingår ett fysiskt prov på den beställda produkten som skickas för godkännande innan produktionen startar. För prov som ska skickas utomlands tillkommer frakt. Vid utebliven order debiteras en kostnad motsvarande material- och arbetskostnad för provet.

En timmes originalarbete ingår. Detta innefattar även bildbehandling i form av färgjustering av den färdiga produkten. Uppge PMS-koder från Pantone Coated-skalan eller skicka in en fysisk färgreferens i form av t.ex. en utskrift eller tygbit. Observera att materialens begränsningar gör att exakt färgåtergivning ej är möjlig. För originalarbete utöver detta så debiteras 500kr/timmen.

Minimum antal är angett under respektive storlek/produkt i prislistan. Detta gäller per motiv och storlek.

För att kompensera för eventuell kassation under tillverkningen så produceras alltid ett större antal än den beställda kvantiteten. Vi förbehåller oss därför rätten att över- eller underleverera med max 10% på ordrar upp t.o.m. 300 stycken respektive max 5% på ordrar över 300 stycken på samma motiv och storlek. Levererat antal är det som debiteras.

Fritt vårt lager, frakten debiteras av oss till kund. Vi använder DHL som fraktbolag inom Sverige om inget annat är överenskommet. Ledtiden är normalt ca 3-4 veckor efter godkänt korrektur/fysiskt prov. Skulle godset mot förmodan vara skadat när det anländer be chauffören notera det på fraktsedeln samt anmäl transportskadan till DHLs kundtjänst 0771-345 345 eller på DHL:s hemsida. Bifoga foto på det skadade paketet och spara emballaget.

Åry Trays frånsäger sig allt ansvar vid eventuella överträdelser gällande mönsterskydd. Det är beställarens ansvar att se till så att man har rättighet att använda det material som skickas till Åry Trays. Beställaren står för alla eventuella kostnader som uppstår för Åry Trays i samband med en eventuell tvist.

Tillbehör

Produktställ 3-fack

Exponera dina produkter i ett stilfullt och miljövänligt ställ som är tillverkat av MDF, inga verktyg behövs för montering och det levereras i ett platt paket. Stället har 3-fack med plats upp till 5 brickor per fack. Kontakta oss för mer information.

Art. nr: 122B
L:27 x B:24,5 x H:20
Produkten är FSC® – certifierad

Förpackningar

Vi erbjuder exklusiva förpackningar av hög kvalité, Välj mellan standard eller designa din egen efter önskemål. Förpackningarna är FSC® – certifierade. Kontakta oss för mer ingående information och valmöjligheter.